Videoclipul piesei ”Yodel it!”, interpretată de Ilinca şi Alex Florea, care vor reprezenta România la Eurovision 2017, a fost lansat vineri.

Filmările pentru videoclipul piesei pe care Ilinca şi Alex Florea o vor interpreta pe scena Eurovision, la Kiev, au avut loc la Cluj-Napoca.

Articolul continua dupa recomandari

Regia videoclipului este semnată de Dan Petcan, care a lucrat, de-a lungul timpului, cu artişti ca Holograf, 3 Sud Est, Andreea Bănică şi Alina Eremia. De producţia videoclipului, sustinut de Primaria Municipiului Cluj-Napoca, s-a ocupat Cat Music.

“Am avut ocazia să lucrăm cu o echipă de profesionişti şi, deşi au fost trei zile grele şi obositoare, a fost o experienţă minunată. A fost primul nostru clip şi suntem foarte mândri de ce a ieşit“, a transmis Ilinca.

De cealaltă parte, Alex Florea a spus: “Am fost pentru prima oară la Cluj şi am descoperit cât de frumos este orasul”.

În 2014, Ilinca Băcilă a devenit cunoscută în urma participării la emisiunea ”Vocea României”. Ea provine dintr-o familie de muzicieni şi a participat la numeroase festivaluri din ţară.

Alex Florea a urmat Şcoala de Arte Populare din Constanţa, a participat, împreună cu fratele său la concursul ”X Factor”, în 2014, iar în 2015 a participat şi la ”Vocea României”.

Eurovision Song Contest 2017 va avea loc în perioada 9 - 13 mai, cu semifinalele pe 9 şi 11 mai. La Kiev, reprezentanţii ţării noastre vor intra în concurs pe poziţia 6, în cea de-a doua semifinală. România va concura în a doua semifinală cu ţări precum Serbia, Austria, Ungaria şi Israel.

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională anuală, la care participă ţările ce deţin statutul de membru activ în cadrul European Broadcasting Union (EBU), cea mai importantă asociaţie a posturilor publice de televiziune din Europa. Concursul a fost transmis în fiecare an de la inaugurarea sa în 1956 şi este unul dintre cele mai longevive programe de televiziune din lume.

Eurovision este, de asemenea, unul dintre cele mai vizionate evenimente non-sportive din lume, cu audienţe care depăşesc în fiecare an pragul de 100 de milioane de telespectatori. Printre artiştii ale căror cariere internaţionale au fost lansate în urma participării sau a victoriei la Eurovision se numără, printre alţii, Domenico Modugno (locul 3 în 1958), ABBA (locul 1 în 1974), Céline Dion (locul 1 în 1988) şi Julio Iglesias (locul 4 în 1970).