Legendarul muzician britanic David Bowie a murit, conform conturilor sale de Twitter și Facebook

"David Bowie a murit în pace astăzi înconjurat de familia sa după o luptă curajoasă de 18 luni cu cancerul. În timp ce mulți dintre voi ne vor fi alături în această pierdere, vă rugăm să respectați intimitatea familiei în această perioadă de durere", se spune în mesajul de pe contul de Twitter, citat de Reuters.

Articolul continua dupa recomandari

Totodată, reprezentanţii artistului au solicitat să fie respectată intimitatea familiei în aceste momente dureroase.

Pe de altă parte, anunţul decesului lui David Bowie a fost primită cu tristeţe de fanii artistului. Mulţi dintre aceştia au comentat pe reţelele de socializare spunând că speră ca acest anunţ să fie o farsă.

David Bowie tocmai lansase vineri, în ziua în care a împlinit 69 de ani, ultimul album album, intitulat "Blackstar". Noul material discografic i-a impresionat pe criticii din industria muzicală, reflectând dorinţa artistului britanic de a explora noi tendinţe muzicale. Blackstar include şapte piese şi este disponibil pe CD şi pe vinil. De asemenea, albumul poate fi achiziţionat şi în format digital de pe internet.

Activ pe parcursul a cinci decenii pe scena rock 'n' roll, David Bowie a câştigat mai multe premii BRIT, MTV Music Video şi Grammy.

David Bowie s-a inspirat pentru muzica sa dintr-o vastă paletă de forme de artă, filosofie şi literatură. El este, de asemenea, actor de film şi teatru, regizor şi realizator de videoclipuri muzicale. Printre cele mai cunoscute albume ale sale se numără materialele discografice "Space Oddity" (1969), "Ziggy Stardust" (1972), "The Man Who Sold the World" (1970), "Aladdin Sane" (1973), "Station to Station" (1976), "Let's Dance" (1983), "The Buddha of Suburbia" (1993) şi "Earthling" (1997). Albumele starului britanic s-au vândut în peste 140 de milioane de copii pe plan mondial.

Într-un sondaj realizat în 2002, de BBC, David Bowie s-a clasat pe poziţia a 29-a în clasamentul celor mai mari 100 de artişti britanici din lume. În 2004, revista Rolling Stone l-a clasat pe Bowie pe locul al 39-lea în topul celor mai buni 100 de artişti rock din toate timpurile.

David Bowie s-a născut pe 8 ianuarie 1947, în cartierul londonez Brixton, şi a devenit cunoscut marelui public în iulie 1969, cel de-al doilea său album, Space Oddity, intrând în Top 5 cele mai vândute din Marea Britanie.