Aseară, prima probă de Bootcamp a făcut o triere intensă în rândul bucătarilor la bancul de lucru, astfel încât diseară, de la 20:00, pe Antena 1, doar 60 de concurenți talentați se vor lupta în alte două teste de foc pentru a obține cel mai important vot de încredere din partea chefilor: o tunică colorată și un loc în echipele acestora. Noutatea sezonului şapte: pe lângă cele trei cuţite de aur, chefii vor alege fiecare încă şase concurenţi pentru a-şi completa echipele.

Seara se anunţă una extrem de tensionată, mai ales că chefii vor oferi două teme-capcană, atât de simple, încât vor fi greu de rezolvat. Miza, un loc în echipele chefilor, va pune o presiune uriaşă pe umerii concurenţilor, iar emoţiile se anunţă greu de gestionat.

Articolul continua dupa recomandari

Nervii vor fi puși la încercare, căci cea de-a doua provocare culinară din etapa crucială a Bootcamp-ului va fi una cu totul și cu totul imprevizibilă. „Aveţi de făcut un piure şi lângă el să puneţi ce vreţi sau ce puteţi face în aceste condiţii şi în 60 de minute!”, au fost cuvintele lui Chef Dumitrescu, cele care îi vor amuţi, la propriu pe concurenţii rămaşi în lupta pentru un loc în echipe, în vreme ce Chef Scărlătescu a continuat şi el: „Vrem să simţim gust la această probă, iar asta înseamnă pentru noi şi inventivitate, şi imaginaţie, şi tehnică şi talent!”.

După ce jurații vor decide cine merită să treacă mai departe, cea de-a treia, dar și ultima probă a serii, va avea loc în platoul ”Chefi la cuțite”. Acest ultim test crucial, ce va cerne bucătarii buni de cei extraordinari, va impune o serie de cerințe culinare și mai ridicate. Pe ultima sută de metri, concurenții calificați vor fi nevoiți să își adune forțele și să își valorifice cât mai bine calitățile gastronomice pentru a reuși să le demonstreze celor trei chefi că au sarea și piperul necesare acestei competiții ”la cuțite”, într-o probă cu o temă cel puţin bizară pentru concurenţi – mămăligă.

La finalul testelor din Bootcamp, doar 18 concurenți vor merge mai departe, asta după ce chefii şi-au ales deja cuţitele de aur, iar această șansă le-a asigurat celor trei norocoși un loc în echipele finale. Așadar, din cele 21 de locuri disponibile, 3 sunt deja ocupate de Alexandru Popa, din echipa lui chef Sorin Bontea, Ernesto Dosman din echipa lui chef Florin Dumitrescu şi Alexandru Comerzan din echipa lui chef Cătălin Scărlătescu, iar acest lucru va da naștere unui război mai aprig între cei care se vor duela în această seară pentru a-și asigura un loc în bucătăria celui mai iubit show culinar.

Tot în această seară, de la 20:00, pe Antena 1, jurații ”Chefi la cuțite” vor dezvălui culorile tunicilor în care vor lupta în acest sezon, iar telespectatorii vor putea afla la finalul ediției și cum arată componența echipelor în lupta crâncenă a sezonului şapte.