Autopsia a scos la iveală circumstanțele care au dus la decesul celebrului cântăreț Charles Aznavour, iar poliția a eliminat deja ipoteza unei morți suspecte.

Charles Aznavour a murit "din cauze naturale", ca urmare a unei "insuficienţe cardiorespiratorii", a indicat procurorul din Tarascon Patrick Desjardins, dezvăluind rezultatele autopsiei.

Articolul continua dupa recomandari

"Ipoteza unui înec urmată de disconfort e exclusă", a spus procurorul. Trupul artistului a fost descoperit luni către prânz la domiciliul din Mouriès (Bouches du Rhône), "în cada de baie aflată lângă dormitorul lui", a precizat Parchetul din Tarascon într-un comunicat. O anchetă privind cauzele morţii a fost deschisă de Brigada de cercetări din Arles, sub conducerea procurorului din Tarascon. 

Autopsia a avut loc la centrul din Nîmes şi a permis stabilirea decesului cântăreţului "avut loc în dimineaţa zilei de 1 octombrie, survenind unui edem pulmonar acut responsabil de o insuficienţă cardiorespiratorie", precizează comunicatul. 

Trupul neînsufleţit a fost înapoiat familiei. În faţa porţii proprietăţii de lângă Mouriès, lângă care au fost depuse zeci de buchete de flori, câteva persoane i-au adus artistului un omagiu, marţi după-amiază. În Alpilles, sud-estul Franţei, era locul unde îi plăcea să se odihnească, scrie News.ro.

Charles Aznavour, care a murit la vârsta de 94 de ani, a cântat pentru ultima dată la Osaka pe 19 septembrie şi trebuia să înceapă un nou turneu, pe 26 octombrie, la Bruxelles.  Cu piese precum "Emmenez-moi", "Je Me Voyais Déjà" sau "La Bohème", eternul Charles Aznavour a traversat epocile, generaţiile şi frontierele", scrie Le Figaro. 

Supranumit "Omul cu o mie de cântece", Charles Aznavour, a fost "cântăreţul de varieteuri cel mai important al secolului al XX-lea", după cum îi atribuia acest titlu în 1988 de CNN şi Times. 

Charles Aznavour a cântat peste 1.200 de cântece în şapte limbi diferite, a susţinut spectacole în 94 de ţări şi a vândut peste 100 de milioane de discuri în lumea întreagă.