Indiferent de sezon, pantofii cu vârf ascuţit şi toc subţire vor fi mereu la modă. Un designer italian i-a făcut însă şi comozi, chiar dacă au peste 10 centimentri înălţime. Secretul lui este tocul din oţel, la care a lucrat mai bine de jumătate de an. De şapte ani, pantofii sunt un adevărat succes, iar vedete ca Victoria Beckham, Selena Gomez şi Miranda Kerr nu îi mai scot din picioare. Creatorul lor a venit în România ca să le spună şi româncele povestea lor.

Ţinute elegante care îţi iau ochii, zâmbete largi şi bliţuri unul după altul.

Articolul continua dupa recomandari

Orice femeie ştie însă că apariţia perfectă la orice eveniment e completată de tocurile înalte. O ştie şi Cesare Casadei, italianul care de două decenii conduce compania înfiinţată de familia sa în anii 50.

”Cred că pantofii au o importanţă deosebită pentru orice femeie şi pentru mine, pentru că am crescut într-o fabrică de pantofi şi de fiecare dată când voiam să îmi văd părinţii intram în fabrica de pantofi”, spune italianul.

Cesare Casadei a văzut mai mulţi pantofi decât orice femeie din lume. Într-o zi, pe când se plimba prin Los Angeles, a vrut să creeze unul care să revoluţioneze industria modei.

Ce a ieşit a intrat în istorie: un toc din oţel care părea că nu se mai termină.

”A fost mult de muncă, după câteva luni, credeam că nu o să meargă. Dar, după şapte luni, când a ieşit primul prototip am fost foarte încântat că am reuşit să fac un pantof cu care femeile chiar puteau merge şi care era şi un simbol al seducţiei”, dezvăluie designerul.

Victoria Beckham, Jennifer Lopez, Selena Gomez şi Miranda Kerr au fost cucerite de tocurile îndrăzneţe, dar comode. La fel şi româncele, pe care italianul a vrut să le cunoască personal.

”Nu sunt dependenta de achizitionarea pantofilor, imi plac, dar o fac cu foarte mult discernamant. Pentru mine, un pantof cu toc trebuie sa fie si comod, nu mai vrem sa ne chinuim si iata ca exista designeri care se gandesc la acest lucru”, spune Andreea Berecleanu.

Cei mai buni pantofi, spun cunoscătorii, sunt cei în nuanţe de bej şi negru, simpli şi din materiale bune.