Animalele domestice ieşite la pensie au o fermă unde pot să îmbătrânească liniştite, la Zărneşti. O fermă educatională unde copiii care nu au prilejul să vadă în fiecare zi iepuri, cai, capre sau purcei, pot veni şi vedea cum trăiesc animalele pe care le ştiu doar din cărţi. Iar surpriza este cu atât mai mare cu cât animalele care şi-au găsit casă aici sunt extrem de prietenoase şi abia aşteaptă să-i întâlnească pe micii vizitatori.

La Zărneşti, nu doar urşii sunt vedete. Acum copiii pot întâlni aici şi animale care trăiesc în mod normal în gospodării. Au fost salvate şi aduse în ferma unde vizitatorii le pot vedea, le pot mângâia şi pot afla o mulţime de lucruri despre ele.

Articolul continua dupa recomandari

Fiecare animal are un nume şi o poveste, iar copiii află în timpul vizitei toate poveştile animalelor ajunse în rezervaţie. De exemplu, măgăruşii care trăiesc în fermă au fost găsiţi îngheţaţi pe un câmp.

Administratorii spun că după o vizită la fermă, copiii sunt mult mai conştienţi de lumea care îi înconjoară şi despre ce efect au ei asupra mediului.

Cristina Lapis - Președinte Asociația "Milioane de prieteni": Copiii vad azi doar o bucata de carne in farfurie, dar nu stiu de unde vine, ce animal a fost si ce viata a dus in strainatate se duce mare accent pe lupta impotriva risipei.

În plus, întâlnirea cu animalele îi face pe copii foarte receptivi la informaţiile pe care le primesc.

Rasina Marina, educatoare: I-am vazut foarte entuziasmati sa ii vada efectivc cum traiesc fata de cum ii invatam noi. Este o diferenta uriasa ce vedem pe tableta, telefon si in viata reala.

Ferma a fost deschisă în incinta sanctuarului Liberty de la Zărnești și are 7.000 de metri pătrați. Tot aici, copiii pot vedea şi urşii salvaţi, căprioare şi lupi.