Măştile populare româneşti au ajuns la Hollywood! Actorii serialului-fenomen Lucifer şi-au promovat noul sezon, lansat recent în toată lumea, cu un videoclip în care poartă măştile unui meşter popular din Galaţi. Replica artistului a venit sub forma unei invitaţii pentru starurile americane.

Actorii serialului fenomen, în frunte cu însuşi Lucifer, personajul principal, au intrat rapid în joc. Pe ritmuri tot româneşti, semnate de trupa Subcarpaţi. 

Articolul continua dupa recomandari

Măştile actorilor din serial, făcute într-un sat din Galaţi

Măştile tradiţionale, folosite în anumite zone ale României pentru a alunga diavolul, au ajuns pe platourile de filmare cu puţin ajutor de la o tânără din Bucureşti.

Ea le-a trimis în dar actorilor, după ce le-a văzut la Paul Buţa, unul dintre puţinii meşteri populari care mai păstrează tradiţia măştilor groteşti.

Semnificaţia măştilor le-a trezit actorilor curiozitatea, iar acum creatorul lor i-a invitat în satul gălăţean Şiviţa.

Primul sezon din Lucifer, urmărit de peste 7 milioane de telespectatori

Aici iau naştere, din scoarţă de lemn, blană, pânză de sac sau fasole, personaje fantastice a căror misiune era să alunge duhurile rele din gospodării. 

Înainte să ajungă la Hollywood, măştile lui Paul Buţa au fost expuse în Franţa, Belgia şi chiar la Carnavalul de la Veneţia.

Serialul Lucifer îl are în centru pe îngerul decăzut care, plictisit de viaţa sa din iad, a fugit să locuiască în Los Angeles şi să scăpe omenirea de infractori.

Doar primul sezon a fost urmărit de peste 7 milioane de telespectatori, pentru ca mai apoi serialul să devină popular în toată lumea.