Un video cu mărturia unui hoț prins la furat, în Alba Iulia, a devenit viral, după ce a fost postat pe pagina de Facebook de comisarul Traian Berbeceanu, fost șef al BCCO Alba Iulia. 

La îndemnul lui Berbeceanu, Petrică povestește cu seninătate cum a intrat în casă, cum a închis ușa după el și cum "s-a speriat" foarte tare când a văzut portofelul cu bani.

Articolul continua dupa recomandari

"Traian Berbeceanu: Ia, mai zi-mi, la omul ăsta în casă, cu portofelul, cum ai făcut?

Petrică: M-am uitat în el. Și n-am pus mâna pe nimic, doar pe bani, atât.

Traian Berbeceanu: Cum ai intrat în casă?

Petrică: Pe ușă. 

Traian Berbeceanu: Cum? Era deschisă, închisă?

Petrică: Era ușa deschisă.

Traian Berbeceanu: Ce ai făcut după?

Petrică: Am închis ușa", sunt replicile celor doi la începutul înregistrării.

Petrică povestește, în continuare, că s-a speriat când a văzut portofelul cu bani și că nu a vrut să-l fure, deoarece e "credincios și merge la biserică".

"M-am speriat, am văzut că e portofelul. În gândul meu, m-am speriat. Cum să îl fur? Păi sunt credincios, mă duc la biserică, mă rog la Dumnezeu. Pun lumânări pentru toată lumea. Şi m-am speriat că am văzut portofelul, l-am luat frumuşel, am desfăcut portofelul, m-am uitat în el, apoi fără să mă sperii, cu grijă… L-am luat, am scos banii şi i-am băgat în buzunar. Şi am plecat, mi-am văzut de drum", a mai spus Petrică.

Numeroși internauți au reacționat la postare, unii condamnând-l pe cel care l-a înregistrat pe Petrică, pentru a râde pe seama lui, alții dorindu-și ca "toți hoții să fie ca el". 

„Dacă am înţeles bine, a fost aşa. Bietul Petrică, om credincios şi cu frică de Dumnezeu, care merge mereu la biserică şi se roagă, a găsit şi el o uşa deschisă şi… a intrat. Asta după ce a avut grijă s-o închidă după el. Apoi, ce să vezi?! Proprietarul a lăsat ochiul dracului la vedere de era să leşine bietul Petrică de ce sperietură a tras. Obişnuit cu exorcizarea, a pus repede răul la spate. Mai departe a intrat şi el într-o curte, dar fără nicio intenţie. Pasionat de porţelanuri, n-a rezistat şi el tentaţiei de a aruncă discret o privire. A plecat extrem de impresionat de bocancii omului, conştient de câtă muncă e să-i cumperi. Şi Petrică munceşte din greu pentru lucruri. Ştie ce-nseamnă. În concluzie Petrică este un exemplu de smerenie şi empatie pentru noi toţi. Mulţumim, Petrică. Eşti deosebit', a comentat Alice pe pagina de Facebook a lui Traian Berbeceanu.