Biserica Neagră din Braşov ascunde numeroase legende, multe dintre ele binecunoscute pentru români. Lăcaşul de cult, însă, este vestit în toată Europa şi sunt o mulţime de turişti străini care vin aici special să-i afle povestea. O poveste spusă pas cu pas de două eleve, una specializată în limba franceză şi cealaltă în germană. Fetele şi-au dedicat vara aceasta voluntariatului.

Biserica Neagră. Braşov. O clădire impunătoare înălţată în inima oraşului, acum mai bine de 600 de ani. Construcţia în stil gotic a fost grav afectată de un incendiu în 1689. De aici şi denumirea. Însă, Biserica Neagră înseamnă mai mult de atât şi ascunde poveşti demne de spus mai departe. Asta le-a motivat şi pe două eleve de liceu din oraş, Diana şi Smaranda, care îşi dedica vacanţa pentru a veni în întâmpinarea oricărui turist care calcă pragul monumentului.

Articolul continua dupa recomandari

Sunt mândre nevoie mare că sunt românce, dar bucuroase că prin intermediul lor, povestea celebrei biserici o află şi turiştii străini. Diana este specializată în limba franceză, iar Smaranda în limba germană.

Şi nu sunt deloc puţini turiştii care vin, curioşi să afle tainele lăcaşului de cult. Doar anul acesta, a fost vizitat de peste 15.000 de oameni, mulţi dintre ei străini. Şi este abia luna august.

Colecția de covoare anatoliene, cristelnița medievală, picturile murale, dar mai ales orgile baroce sunt printre piesele care îi fascinează pe toţi turiştii. Biserica Neagră din Braşov este cel mai mare lăcaş de cult în stil gotic din sud-estul Europei, cu o capacitate de 5.000 de persoane.