Samsung a anunţat oficial că dezvăluirea următorului său top de gamă, respectiv Samsung Galaxy S9, va avea loc luna viitoare la Mobile World Congress.

Şeful diviziei mobile de la Samsung, DJ Koh, a declarat într-o conferinţă de presă care a avut loc la Consumer Electronics Show 2018, târg ce se desfăşoară în această perioadă la Las Vegas, că Galaxy S9 va fi prezentat la MWC 2018.

Articolul continua dupa recomandari

Mobile World Congress este cel mai important târg anual de tehnologii mobile şi reţelistică şi se desfăşoară în fiecare primăvară la Barcelona. Ediţia din acest an va avea loc între 26 februarie şi 1 martie, notează news.ro.

De regulă, marile companii ţin să îşi anunţe noile dispozitive înainte de începerea MWC, motiv pentru care se aşteaptă ca Samsung Galaxy S9 să fie prezentat oficial pe 24 sau 25 februarie.

Samsung Galaxy S9, preţ şi specificaţii

Potrivit unor informaţii, Samsung lucrează la un senzor de cameră de ultimă generaţie care să fie capabil de filmări la o mie de cadre pe secundă. Astfel, Galaxy S9 ar putea rivaliza cu modelele Xperia XZ1 şi Xperia XZ1 Premium de la Sony.

Samsung Galaxy S9 şi S9 Plus ar urma să preia ecranul de tip Infinity Display, acelaşi care este integrat şi pe modelele S8 şi S8 Plus. Se pare că Samsung ar fi lansat dejat o comandă de astfel de ecrane cu diagonelele de 5,8 inci şi 6,2 inci.

Totuşi, rămâne de văzut dacă Samsung Galaxy S9 va aduce şi un senzor de amprentă integrat în ecran, însă compania are în continuare o problemă: luminozitatea ecranului în zona senzorului nu este egală cu cea a restului display-ului.

Galaxy S9 va veni dotat cu sistemul de operare Android Oreo 8.0. Cel mai probabil, sistemul va fi personalizat cu o nouă versiune de Samsung Experience UI.

Preţul noului Samsung Galaxy S9 nu a fost încă dezvăluit, însă specialiştii au precizat că acesta va fi cuprinse între 1.000 şi 1.400 de euro.