Nunta în natură, sub cerul liber, schimbă tradiţia nunţilor la cort! Tot mai mulţi români îşi unesc destinele în pădure, pe plajă sau pe marginea piscinei. Şi apoi petrec până dimineaţa la lumina lunii.

În pădure, la piscină, pe lac sau chiar la malul mării. Românii transformă orice colţ de natură în ring de dans, pentru o nuntă ca în filme. 

Articolul continua dupa recomandari

Ioana Vlasa, organizator evenimente: "Dacă este frumos afară, soare stăm cu totul afară inclusiv cu mobilier auxiliar, cu mese inviţati, cu mese de cocktail, fotolii, canapele."

Totul - cu aceeaşi bani pe care mirii i-ar fi plătit pentru o nuntă clasică, la cort. Mai exact un meniu costă între 70 şi 95 de euro de persoană, iar în el sunt incluse mâncarea, băutura şi decorul de poveste. 

O nuntă ca-n basme şi-a dorit şi Oana. A căutat ceva diferit, iar la final a hotărât ca petrecerea să aibă loc la piscină.

"E cel mai uşor să ţii toţi invitaţii în acelaşi loc. Avem şi mesele şi muzica şi invitaţii în acelaşi loc. Asta e cel mai important", spune Oana, mireasă.

Spre dimineaţă, mireasa le va lansa invitaţilor şi o provocare. 

Oana, mireasă: "Păi după tort cu siguranţă o să intrăm cu toţii în piscină, nu doar invitaţii. Şi după aia o să aşteptăm răsăritul din piscină."

Adelin, invitat: "Eu înainte de a pleca de acasă aştept momentul să se termine nunta şi să fac baie în piscină şi să nu fiu singurul."

Cu siguranţă nu va fi singur. Astfel de petreceri par să prindă din ce în ce mai mult teren, mai ales pe lângă marile oraşe. În jurul Capitalei sunt cel puţin 15 locuri în care mirii şi nuntaşii se pot distra în natură. 

Sute de tineri aleg, mai nou, şi nunţile pe plajă. Un astfel de eveniment poate să coste de la 2000 de euro, dacă doar familia participă la el, dar poate ajunge până la 20 de mii de euro, dacă mirii au în jur de 50 de invitaţi.

Preţul include, pe lângă petrecerea de pomină, trei zile de cazare într-un hotel, pe litoral.