Japonia menține deschisă o gară feroviara scoasă din uz pentru un singur pasager: o elevă de liceu pentru care trenul face doar două opriri în această stație - o data când față pleacă la cursuri și a două oară când se întoarce, relatează site-ul citylab.com, citat de Agerpres.

De ani de zile, acest singur pasager așteaptă în gară Kami-Shirataki din insulă nordică Hokkaido. Totul pare a fi o scenă desprinsă dintr-un film al regizorului Hayao Miyazaki, scrie agenția de știri.

Dar, conform CCTV News, povestea este reală și are la bază o decizie pe care Căile Ferate Japoneze - grupul care operează rețeaua feroviara a țării-a luat-o în urmă cu trei ani.

La acea vreme, numărul pasagerilor în stația Kami-Shirataki a scăzut semnificativ din cauza poziției sale izolate, iar serviciile de transport de marfă au încetat și ele. Căile Ferate din Japonia se pregăteau să închidă gară pentru totdeauna, când au observat că această încă era utilizată în fiecare zi de o elevă.

Așa că au decis să păstreze gară deschisă pentru ea până la absolvirea cursurilor. Compania chiar a ajustat orarul trenului în conformitate cu programul fetei.

Articolul continua dupa recomandari

Eleva, a cărei identitate nu a fost dezvăluită, urmează să termine liceul în luna martie, moment în care gara va fi in cele din urmă închisă.