Mai puţină carne roşie, dar mai multe nuci. Este dieta propusă de un gurp de cercetători pentru a prelungi viaţa oamenilor şi a salva planeta. Experţii susţin că dacă oamenii ar urma această dietă peste 11 milioane de decese ar putea fi evitate anual. Iar emisiile de gaze cu efect de seră ar fi reduse considerabil. Însă, până a ajunge acolo, omenirea trebuie să scape de obiceiurile alimentare proaste.

Cercetătorii spun că omenirea este în pericol. Dar ar putea fi salvată cu ajutorul unei diete. Numită dieta plantară, aceasta presupune reducerea cu 50 la sută a consumului de carne roşie şi de zahăr.

Articolul continua dupa recomandari

În acest fel, populaţia planetei ar putea ajunge la 10 miliarde de oameni - până în 2050 - iar hrana ar fi asigurată pentru fiecare în parte.

Oamenii ar trebuie să mănânce de două ori mai multe nuci, fructe, legume. Iar porţiile de carne de pui sau de peşte ar trebui limitate la doar câteva pe săptămână. Riscul de a suferi de obsezitate, diabet sau cancer ar fi, astfel, reduse. Schimbările în alimentaţie ar avea, însă, un efect benefic şi asupra planetei. Mai ales că o producţie mică de carne ar însemna reducerea emisiilor de gaze de seră.

Până atunci, oamenii trebuie să îşi schimbe obiceiurile alimentare. Potrivit studiilor, 3 miliarde de oameni din întreaga lume mănâncă nesănătos.

Dieta planetară este rezultatul unui proiect de cercetare care a durat trei ani şi la care au participat 37 de specialişti din 16 ţări.