Are doar patru ani şi zeci de infractori puşi la pământ. Un ciobănesc german, extrem de carismatic, şi instructorul său au primit titlul de "Cel mai bun cuplu canin" al Poliţiei Române. Căţeluşa-poliţistă are un fler ieşit din comun. Vânează criminali şi deconspiră tâlhari.

Energică, jucăuşă şi extrem de inteligentă, căţeluşa Teba poate fi pentru oricine prietenul ideal. Pentru Zoltan, conductorul ei în ultimii trei ani, e mai mult de atât. 

Articolul continua dupa recomandari

Zoltan Bandi, conductorul Tebei: Teba este ca o fetiţă de-a mea, deci e o relaţie... Ea e umanizată aşa, aproape că nu vorbeşte, dar în rest înţelege tot... Bravo, Teba. De multe ori dormea cu mine în pat. O duceam acasă, şi acum o mai duc. Şi dacă n-are loc, mă împinge aşa cu picioruşele. "Dă-te mai încolo!"

Bine antrenată şi cu un simţ olfactiv extrem de dezvoltat, Teba a ajuns să fie spaima infractorilor. Reuşeşte să-i prindă în timp record. 

Zoltan Bandi, conductorul Tebei: Are la activ foarte mulţi infractori prinşi. Ultimul caz este cel de la Bârsău cu autorul dublului omor, pe care în patru ore l-a prins, l-a identificat 

Şefă de promoţie la Centrul Chinologic din Sibiu, unde a fost dresată, Teba a "mirosit" de-a lungul anilor şi zeci de hoţi.

Florentina Meteş, IPJ Maramureş: Imediat ce au ajuns la faţa locului, Teba s-a îndreptat fix spre persoana care a sesizat furtul. Şi la scurt timp a recunoscut practic că ea a pătruns în locuinţă şi a sustras bunurile

Pentru reuşitele excepţionale, anul trecut, cățelușa Teba şi instructorul ei au primit din partea Ministerului de Interne titlul de cei mai buni parteneri în misiuni. Zilnic, se antrenează prin joacă. 

Se pregătește acum intens şi pentru Campionatul Național de dresaj. 

Doar în judeţul Maramureş există 11 câini poliţişti, specializaţi în diferite domenii. Peste trei ani, Teba va iesi la pensie, iar Zoltan speră că va putea să o ia acasă.