Un violoncelist român, în vârstă de doar 21 de ani, a cucerit marile scene ale lumii. Câştigător al concursului Ceaikovski, o competiţie importantă, Andrei Ioniţă este considerat un geniu al muzicii. Este stabilit de câţiva ani la Berlin, acolo unde studiază, dar zilele acestea, Andrei a ajuns în România pentru un recital de excepţie la Festivalul George Enescu.

Faceți cunoștință cu Andrei Ioniţă - un tânăr pentru care muzica a devenit un stil de viaţă încă din copilărie. Nu a avut-o alături decât pe mama sa. Tatăl a murit atunci când Andrei avea doar un an. 

Articolul continua dupa recomandari

"La vârsta de 5-6 ani am început studiul pianului, ca 3 ani mai târziu să mă îndrept către violoncel, la sugestia profesoarei mele. După părerea dumneai, aveam un auz muzical foarte bine dezvoltat. Pentru violoncel oricum ai nevoie de mâini puţin mai bine dezvoltate", spune Andrei. 

La cei 21 de ani, tânărul este o comoară a României. A reuşit să cucerească Rusia, la faimosul concurs Ceaikovski, de unde s-a întors cu medalia de aur. De atunci, viaţa lui s-a schimbat. 

"Mi-a adus foarte foarte multe invitaţii şi mi-a deschis foarte multe uşi. Atunci când ajungi la un anumit nivel şi încerci să abordezi muzica la nivelul acela suprem, nimic nu mai este uşor. Poate chiar şi cea mai simplă melodie ţi se pare grea", mărturiseşte Andrei Ioniţă. 

Tânărul violoncelist a ajuns să urce pe marile scene ale lumii. La New York, Munchen sau Viena, acolo unde a cântat alături de marii artişti ai muzicii clasice. De câţiva ani, s-a stabilit la Berlin acolo unde studiază intens.

Însă revine, de fiecare dată, cu plăcere în ţara sa natală. De această dată, a avut o reprezentaţie impresionantă în cadrul Festivalului George Enescu. 

"România este şi va rămâne întotdeauna ţara mea de suflet, mai ales Bucureştiul de care mă îndrăgostesc de fiecare dată", mai spune Andrei.