Fie că o bem acasă, în maşină sau la birou, cafeaua este o obişnuinţă a dimineţilor noastre. Mulţi spun chiar că nu-şi concep începutul zilei fără ea. Dar, cafeaua- iată, cea de toate zilele- poate fi savurată şi în locuri cu adevarat speciale. Vorbim despre cele mai moderne concepte de cafenele din lume. 

Ce poate fi mai frumos decât o cafea bună cu prietenii? Vă spun eu: să puteţi savura cafeaua şi conversaţia într-un loc deosebit. Din fericire, proprietarii celor mai în vogă cafenele nu duc lipsă de imaginaţie. Şi vă dau doar câteva exemple.

Articolul continua dupa recomandari

Cine iubeşte cofeina şi... pisicile, va crede că acest loc este raiul pe pământ. Pe lângă băutura preferată, clienţii se pot bucura de felinele prietenoase care se plimbă pe lângă, pe sub… dar şi pe mese. Cele mai multe provin din adaposturi şi abia aşteptă să fie mângaiate. În Marea Britanie există cel puţin nouă cafenele de acest fel, iar în 2015 moda a ajuns şi la noi în ţară.

Un alt lucru care se asortează foarte bine cu o cană de cafea este... un hamac confortabil. În localurille cu hamace veţi întâmpina un stil simplu şi modern... şi nu veţi vedea urmă de scaun. Partea cea mai frumoasă este că ele îi invita pe clienţi să se ralexeze aşa cum le place lor… cu o carte, un instrument muzical… sau chiar o jucărie. Cei mai mari fani ai acestui concept sunt tinerii din Tokyo.

Nu i-am uitat nici pe cei care adoră să pună poze pe Instagram cu bautura lor preferată. Caffera din Fillipine îmbina gastronomia cu ceea ce iubesc mai mult fotografii: cafea gustoasă servită în obiective de aparte foto... mărimile pixel şi megapixel. Tot in Filipine clienţii se pot delecta cu cele mai aspectuase cafele, din care nu lipseşte... vata de zahăr ars.

Şi la noi în ţara găsim cafenele interesante... Iar dacă nu am uitat de copilul din noi, în Bucureşti putem savura o cafea bună în timp ce ne jucam Uno, Dixit sau orice alt joc de societate. Aşa că atunci cand ne dorim un moment de răsfăţ... de ce sa nu căutăm o cafenea care ne răsfaţă? Să aveţi o zi frumoasă. Pe curând.