Președintele rus Vladimir Putin i-a luat miercuri apărarea lui Donald Trump, acuzat că a exercitat presiuni asupra liderului ucrainean Volodimir Zelenski în vederea deschiderii unei anchete împotriva rivalului său, democratul Joe Biden.

"Eu nu văd nimic compromiţător în conversaţia dintre Trump şi Zelenski", a spus Vladimir Putin, referindu-se la apelul telefonic din cauza căruia preşedintele republican este anchetat în vederea destituirii.

Articolul continua dupa recomandari

Donald Trump a cerut doar "o anchetă cu privire la o posibilă schemă de corupţie a unui fost membru al administraţiei prezidenţiale. Orice şef de stat ar fi făcut la fel", a adăugat liderul de la Kremlin, prezent la un forum pe tema energiei.

Tensiuni uriașe pe scena politică din SUA

Democraţii americani au lansat în urmă cu opt zile o anchetă în vederea destiturii lui Donald Trump, celui de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite.

Ei îl acuză că i-a cerut omologului său ucrainean, într-o convorbire la telefon, la 25 iulie, să deschidă o anchetă cu privire la fostul vicepreşedinte democrat Joe Biden, bine plasat să-l înfrunte în alegerile prezidenţiale din 2020.

Însă, în ochii lui Vladimir Putin, adversarii săi politici "folosesc orice pretext pentru a-l ataca pe preşedintele Trump. Iar azi este Ucraina", scrie news.ro.

"Acest lucru confirmă încă o dată că noi nu aveam nicio legătură. Ei căutau doar un pretext", a continuat Vladimir Putin, referindu-se la acuzaţiile de amestec rus în alegerile americane din 2016.

Întrebat dacă Federația Rusă intenţionează să se amestece în alegerile prezidenţiale din 2020 în Statele Unite, liderul de la Kremlin a răspuns ironic. "Am să vă încredinţez un secret: da! O vom face fără îndoială. Dar nu spuneţi nimănui", a declarat Vladimir Putin.