Metropola chineză Wuhan, cu o populație de aproximativ 11 milioane de oameni, a fost închisă de autoritățile chineze. Carantina vine ca urmare a răspândirii coronavirusului care a ucis 25 de persoane și a infectat alte sute în ultimele zile.

Potrivit oficialilor chinezi, 616 persoane au fost depistate cu virusul Wuhan până în acest moment. Numărul real al infecțiilor, însă, ar putea fi mult mai mare.

Articolul continua dupa recomandari

În Wuhan, capitala provinciei Hubei, toate mijloacele de transport - căi ferate, autobuze, feriboturi și avioane - au fost suspendate, iar locuitorii au primit ordin de a purta măști în spațiile publice și la serviciu.

"Din câte știu, a încerca să pui în carantină un oraș cu 11 milioane de rezidenți este ceva complet nou. Nu a mai fost încercată niciodată ca măsură de sănătate publică. Nu putem spune la acest moment dacă va funcționa sau nu", a declarat Gauden Galea, reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății în China.

În cursul nopții, autoritățile chineze au dat detalii cu privire la cele 17 cazuri de deces confirmate până la acel moment: 11 bărbați și patru femei aveau peste 60 de ani, iar 10 dintre victime o afecțiune preexistentă.

Virusul s-a răspândit dintr-o piață în care se vindeau animale vii

Din primele informații se pare că tulpina de virus provine dintr-o piață din Wuhan în care se vindeau animale sălbatice vii.

Potrivit Daily Mail, în Piața Huanan se comercializau, printre altele, vulpi, crocodili, șobolani, pui de lupi, salamandre, păuni, șerpi dar și ursuleți koala. De acolo ar fi pornit infecția cu misteriosul coronavirus.

Între timp, piața a fost închisă de oficialii chinezi, iar specialiștii o consideră "zona zero" a infecției. De altfel, localnicii din Wuhan au rămas la rândul lor surprinși de exponatele ce erau date la vânzare.

"Să ve uitați cu atenție la meniul de animale sălbatice - mâncau chiar și ursuleți koala", a scris un localnic pe rețeaua de socializare Weibo.

Simptomele infectării cu virusul Wuhan

Persoanele infectate cu virusul Wuhan dezvoltă febră, tuse și dificultăți de respirație, precum și o afectare a căilor respiratorii inferioare.

Simptomele trebuie puse în context atunci când persoana respectivă a călătorit în regiunile afectate din China - provincia Hubei, orașu Wuhan - sau consideră ca a intrat în contact cu un posibil purtător al virusului.

Virusul Wuhan este periculos în mod special pentru persoanele cu un sistem imunitar slăbit, precum copiii, persoanele în vârstă sau cu alte probleme de sănătate.