Un video surprinde momentul emoționant în care un bebeluș este scos viu de echipele de salvare de sub dărămâturile blocului care a sărit în aer în Ajunul Anului Nou, la Magnitogorsk, Rusia.

Un bloc de locuințe a sărit în aer, luni dimineață, la ora 06.00, în orașul Magnitogorsk, în regiunea Celiabinsk, tragedia soldându-se cu cel puțin 4 morți, 16 răniți, 70 de persoane fiind date dispărute.

Articolul continua dupa recomandari

La 24 de ore după explozie, un bebeluș de câteva luni a fost scos viu de sub dărâmături, întreaga scenă fiind surprinsă video. Îmbrăcat doar într-un body, cu mâinile și picioarele goale, bebelușul pare să se agațe de o păturică în timp ce salvatorii îl scot de sub dărâmături.

“Salvatorii au făcut o liniște deplină, pentru a încerca să audă potențiali supraviețuitori, iar atunci s-a auzit plânsetul copilul de sub zidurile prăbușite. Copilul a putut fi salvat, pentru că era învelit într-o păturică“, a declarat guvernatorul regiunii Celiabinsk, Boris Dubrovski.

Starea copilului este gravă, însă medicii s-au declarat optimiști în privința șanselor acestuia de supraviețuire.

Video cu momentul exploziei

O cameră video amplasată într-un apartament al blocului a filmat momentul tragediei. La ora 06:02, camera video tremură puternic, iar mobila dispare într-o lumină orbitoare. Explozia violentă a scos apoi camera video din funcțiune.

48 de apartamente din blocul cu 9 etaje au fost distruse de deflagrație. Conform Life News, 110 oameni locuiau în blocul de pe strada Karl Marx din Magnitogorsk. 4 au murit, iar 16, inclusiv un copil, sunt în spitale.

Despre soarta a 70 de locatari nu se știe, deocamdată, nimic. O amplă operațiune de salvare a fost demarată în zonă.

Conform anchetatorilor, explozia a fost provocată cel mai probabil de o scurgere de gaze, la unul dintre apartamentele blocului.