Tânărul de 25 de ani care şi-a vândut un rinichi pentru a face rost de suficienţi bani pentru un iPhone se află pe patul de spital şi are nevoie de un transplant.

Organismul băiatului a cedat în urma unei infecţii renale, el fiind internat în spital, conectat la un aparat de dializă.

Articolul continua dupa recomandari

Un rinichi pentru un iPhone

Tânărul era un împătimit al tehnologiei, însă nu avea bani pentru un telefon scump, aşa că a fost de acord cu o operaţie în care să-şi cedeze rinichiul drept pentru suma de 2.520 de euro.

Cu banii, Wang Shangkun şi-a cumpărat un iPhone şi un iPad, în 2011. Rinichiul a fost recoltat într-o locaţie secretă şi vândut pe piaţa neagră de organe.

Internat în spital, conectat la un aparat de dializă

Mass-media din China a dezvăluit recent că tânărul a fost internat în sital şi își petrece zilele în pat, conectat la un aparat de dializă pentru a supraviețui.

Deficiența renală a apărut nu după mult timp după intervenția chirurgicală ilegală şi se crede că a fost cauzată de lipsa unei îngrijirii postoperatorii. Mai exact, i-a fost extras rinichiul, a primit banii şi apoi a plecat acasă fără un tratamet adecvat sau o îngrijire specială.

9 persoane au fost arestate în legătură cu cazul și 5 dintre ei sunt chirurgii care i-au recoltat rinichiul drept, scrie dailystar.co.uk.