Gruparea extremistă a avertizat că vor urma “zile negre” pentru europeni. Se pare că Statul Islamic a antrenat peste 400 de teroriști pentru a ataca Europa într-o serie de valuri criminale. Datele au fost dezvăluite de Associated Press, care se bazează pe informații primite de la Serviciile de Spionaj din Europa și Irak.

Gruparea teroristă a infiltrat în Europa teroriștii și i-a împrăștiat în grupuri, aproape peste tot. Astfel de celule teroriste au stat și în spatele atacurilor de la Paris.

Articolul continua dupa recomandari

Luptătorii sunt antrenați în tabere din Irak, Siria și chiar în țări din fostul bloc sovietic. Unul dintre autorii atacurilor din noiembrie 2015 din Paris, ucis ulterior în raidurile forțelor de ordine, a suținut că s-a infiltrat în Europa într-un grup de 90 de luptători, împrăștiați “mai mult sau mai puțin, peste tot”.

Co-președintele unei comisii de monitorizare a rețelelor jihadiste, senatorul francez Nathalie Goulet, a declarat că Salah Abdeslam s-a făcut nevăzut tocmai pentru a planifica alături de complicii aflați peste tot, un atac nou cu centuri sinucigașe.

Oficialul francez estimează că numărul real al luptătorilor islamiști aflați pe bărtânul continent este cuprins între 400 și 600. Șocant este și faptul că se bănuiește că aproximativ 5.000 de europeni au plecat în Siria pentru a se alătura organizației criminale ISIS.