Statul american Florida a fost lovit de unul dintre cele mai puternice uragane din istoria sa. Michael a ucis până acum doi oameni şi a lăsat în urmă distrugeri masive şi un peisaj de coşmar. Milioane de oameni sunt în continuare ameninţaţi de furtuna tropicală.

Considerat un uragan monstruos, Michael a câştigat forţă cu doar câteva ore înainte să lovească uscatul. Vântul a lovit în rafale şi de 250 de kilometri pe oră. Puţin a lipsit ca meteorologii să evalueze uraganul la categoria maximă. 

Articolul continua dupa recomandari

În doar două ore, sute de copaci au fost puşi la pământ. La fel şi liniile de înaltă tensiune. Curentul electric ar putea fi întrerupt câteva zile în sute de mii de case, au avertizat autorităţile. Pentru locuinţele aflate pe plajă a fost o mare provocare să rămână intacte.

Aproape cinci sute de mii de oameni au primit ordin de evacuare. Acum, cea mai mare ameninţare sunt inundaţiile. În unele zone, nivelul apei ar putea depăşi patru metri. Trei state au decretat stare de urgenţă, iar la Casa Albă a avut loc o întâlnire de urgenţă. 

Donald Trump, preşedintele SUA: Dumnezeu să vă binecuvânteze şi să vă aibă în grijă pe toţi! Furtuna e deja acolo! Furtuna e acolo! E prea târziu să mai faceţi ceva în legătură cu asta.

Milioane de locuitori din şase state se află sub ameninţarea uraganului care a fost, însă, retrogradat la categoria întâi.