Kaylah Meritt, o copilă de doar un an a suferit o infecţie severă, după ce a fost pupată pe buze de o rudă. Ea a fost diagnosticată cu o eczemă herpetică, cauzată de virusul herpesului.

Bebeluşul a fost în stare critică timp de patru zile, internată în spital, după ce un membru al familiei care avea herpes a sărutat-o pe buze.

Articolul continua dupa recomandari

Părinţii fetiţei, Brogan Thomas şi Connor Merritt din Darlington, judeţul Durham au mers imediat la urgenţe, mai ales că fetiţa plângea de durere.

Medicii i-au administrat două runde de antibiotice şi câteva creme pentru a-i calma pielea, dar au fost şanse mari ca infecţia să îi fie fatală dacă nu apăreau rezultate pozitive în urma tratamentului.

După patru zile în care bebeluşul s-a luptat pentru viaţa sa, părinţii au făcut o postare publică în care îi avertizează pe ceilalţi să aibă mare grijă, dacă în jurul lor sunt persoane infectate cu herpes.

„Când medicii mi-au spus cât de gravă este situaţia am plâns încontinuu gândindu-mă că aş putea să o pierd din cauza unui sărut inofensiv. Connor a fost şocat, nici nu i-a venit să creadă că este posibil. Dacă nu mergeam de urgenţă la spital, ar fi putut să moară” a povestit mama fetiţei, Brogan.

Ei erau, de asemenea, îngrijorați pentru că Kaylah anterior a contractat meningită și a avut nevoie de o puncție lombară pentru a supraviețui.

"Kaylah plângea atât de tare, știam că ar putea însemna doar că era în durere. Eram acasă şi mă pregăteam să îi fac baie când am văzut brusc toate semnele de pe picioarele ei. A fost un coșmar, peste tot erupții violete și Kaylah plângea din toată inima. Am fost panicată, primul meu gând a fost că are legătură cu meningita, pentru că a avut-o înainte".

„Doctorii ne-au spus că cineva care avea herpes a sărutat-o şi pentru că sistemul imunitar al copiilor nu este suficient de puternic, ea a dezvoltat erupția cutanată."

Simptomele eczemelor herpetice sunt: erupţii cutanate dureroase, mâncărime, temperaturi ridicate, frisoane, febră etc. La spitalul Darlington Memoriam, doctorii au spus că fetiţa a avut foarte mare noroc şi că a fost o minune pentru că a fost adusă la timp şi astfel salvată. După patru zile critice, copila a dat semne de îmbunătăţire şi a putut fi externată.

Nu este prima dată când părinții, mulți dintre ei care și-au pierdut copiii, au emis avertismentul prin care îi roagă pe ceilalţi să nu lase pe nimeni să se apropie de bebeluş fără mască de protecţie. Virusul herpetic poate trece neobservat, mai ales că nu toţi au parte de simptome din timp, conform Daily Mail.