Ultimii șase membri ai sectei Aum din Japonia au fost executaţi, la câteva săptămâni după ce fondatorul Shoko Asahara și alţi șase membri şi-au primit pedepsele cu moartea pentru atacurile cu gaz sarin de la Tokyo, anunţă ministrul nipon al Justiţiei.

Cei șase au fost condamnați pentru implicarea în una sau mai multe dintre crimele teribile comise de secta Aum Shinrikyo - atacul cu gaz sarin din 1995 asupra sistemului de metrou din Tokyo, un alt atac sarin în Matsumoto, prefectura Nagano, în 1994 și uciderea unui avocat, a soţiei sale şi a fiului lor în anul 1989.

Articolul continua dupa recomandari

"Suferința victimelor, familiilor care au rămas și cei care au supraviețuit este de neimaginat", a declarat Ministrul Justiției din Japonia, Yoko Kamikawa.

Ultimii şase membri executaţi ai sectei Aum sunt Satoru Hashimoto, Toru Toyoda, Kenichi Hirose, Yasuo Hayashi, Masato Yokoyama și Kazuaki Okazaki.

Asahara, liderul sectei Aum, a fost executat împreună cu șase dintre foștii săi adepți pe 6 iulie, la aproape 12 ani după ce sentința sa la moarte a fost finalizată de Curtea Supremă în septembrie 2006.