Noi imagini şocante ale atacului din Londra surprind ultimele clipe din viaţa românului-erou! Scenele au fost filmate în mijlocul confruntărilor din stradă, cu numai câteva secunde înainte ca Tudor Simionov să moară înjunghiat. Fostul canotor a sărit în apărarea colegilor săi, în mijlocul a nouă atacatori, iar asta l-a costat viaţa, la 33 de ani.

Nouă atacatori ar fi înfruntat tânărul român, înainte să fie înjunghiat în piept, în noaptea de Revelion. Iar pentru asta e considerat erou.

Articolul continua dupa recomandari

Tudor Simionov era la al doilea loc de muncă în acea zi. Ieşise din tură în urmă cu doar câteva ore de la un hotel pe care îl păzise. Apoi, a mers la petrecerea exclusivistă unde era bodyguard. Şi iubita lui, şi alţi apropiaţi l-ar fi avertizat să nu se pună în pericol.

"Am mai discutat despre asta cu el şi i-am zis să nu muncească acolo din cauza numărului mare de oameni care se adună. Dar el plănuia să se însoare, să îşi întemeieze o familie şi avea nevoie de bani", a spus Peter Adamsky, director firmă pază.

Românii din Marea Britanie strâng acum bani pentru repatrierea trupului fostului canotor.

”Am făcut câţiva o strângere de fonduri pe Facebook. Au contactat-o pe prietena lui. Am înţeles că s-au strâns deja 2500 de euro”, spune un lider al comunității românești din Marea Britanie.

Tudor Simionov a fost primul sportiv român medaliat chiar în 2018, la Campionatul European rezervat sportivilor veterani.

CRISTIAN CONSTANTIN, sportiv: Eram la competitii, rivali iar apoi eram buni prieteni. Era genul care te batea la co ncurs si apoi te invita la o masa.

Cel bănuit că l-ar fi înjunghiat în urmă cu trei zile pe Tudor Simionov este fiul lui Abu Hamza, terorist condamnat pe viaţă de justiţia americană. Pentru moment, suspectul este arestat şi acuzat doar de posesie ilegală a unei arme de foc. Şi asta pentru că poliţia nu a putut dovedi până acum implicarea lui directă în crimă.