UPDATE 10:00 Un al cincilea ofiţer de poliţie a murit în atacul armat care a avut loc în noaptea de joi spre vineri la Dallas, la un miting faţă de violenţa forţelor de ordine la adresa afro-americanilor.

UPDATE 09:57 Forţele de ordine au reţinut trei suspecţi - o femeie arestată în zona unde a avut loc atacul şi două persoane prinse după ce au încercat să fugă de la faţa locului cu o maşină.

Articolul continua dupa recomandari

Un al patrulea suspect s-a baricadat într-o parcare acoperită din centrul Dallasului. El a ameninţat că “vine sfârşitul” pentru ofiţerii de poliţie şi că au fost amplasate bombe în tot centrul Dallasului.

Potrivit comandantului poliţiei, cei patru sunt suspectaţi că au colaborat, pentru a triangula poziţia ofiţerilor care asigurau paza protestului din Dallas şi pentru a-i ataca.

Patru polițiști au fost uciși cu focuri de armă în centrul orașului Dallas (Texas) în timpul unei manifestații populare organizate în semn de protest împotriva uciderii a doi oameni de culoare în cursul săptămânii în statele Minnesota (nord) și Louisiana (sud) de către forțele de ordine.

Cel puțin șapte agenți și un civil au fost răniți, după ce anterior unele media au relatat că 11 polițiști au fost răniți, dar cifra nu fusese confirmată în mod oficial.

Doi suspecți au fost reținuți, indică poliția din Dallas. Unul dintre ei s-a predat autorităților, iar celălalt a fost reținut în urma unui schimb de focuri cu membri ai SWAT, forța de intervenție a poliției americane, precizează un comunicat al forțelor de ordine din Dallas, postat pe Twitter.

Un “pachet suspect” a fost descoperit în apropiere de locul unde se afla al doilea suspect, o echipă de deminare fiind la faţa locului.

Șeful poliției din Dallas, David Brown, a indicat că “doi lunetiști au tras asupra a 10 polițiști de pe o poziție la înălțime în timpul unei manifestații”.