Tragedie aviatică de proporţii în Rusia. 45 de oameni au murit, între ei şi doi copii. Avionul de pasageri a încercat o aterizare de urgenţă, dar s-a transformat într-o săgeată de foc. 33 de pasageri au supravieţuit accidentului, iar mărturiile lor sunt cutremurătoare şi greu de înţeles. Mulţi călători au riscat viaţa tuturor doar pentru a-şi salva bagajele, acuză ei.

Imagini teribile din avion surprind groaza şi panica oamenilor care se tem că ar putea să ardă de vii. Pe geamurile aeronavei se văd flăcări uriaşe. 

Articolul continua dupa recomandari

45 de oameni aflaţi în avionul care a luat foc în Rusia au murit

Şi imaginile surprinse de călătorii din aeroportul Şeremetievo sunt la fel de dramatice. Se vede cum pilotul încearcă să aterizeze forţat, dar nu reuşeşte. Avionul loveşte pista şi se ridică brusc. A doua oară, impactul cu solul a fost extrem de dur. Aeronava se tranformă într-o minge de foc. 

Un român, angajat al aeroportului, a fost martor al scenelor îngrozitoare.

Avionul decolase de pe aeroportul Şeremetievo, al doilea cel mai mare din Rusia, şi urma să ajungă la Murmansk, în nordul ţării. Avea la bord 78 de oameni. Cinci dintre ei, membri ai echipajului.

După mai puţin de 30 de minute, pilotul a cerut să se întoarcă de urgenţă.

Maksim Fetisov, purtător de cuvânt Aeroflot: Comandantul avionului este experimentat. Are 6.800 de ore de zbor

O stewardesă este considerată eroina zborului fatal. A povestit că i-a împins pe oameni afară ca să poată salva cât mai mulţi. Unii s-ar fi simţit atât de rău, încât s-ar fi târât până la rampele de evacuare.   

Pasageri din avionul care a luat foc în Rusia, acuzaţi că au sacrificat oameni pentru a-şi salva bagajele

Jumătatea din spate a aeronavei a fost cuprinsă de flăcări imediat. Oamenii aflaţi aici n-au avut nicio şansă să-şi salveze viaţa. 

În schimb, cei aflaţi în faţă au putut fi evacuaţi cu ajutorul rampelor de evacuare. 

Supravieţuitorii au făcut o mărturisire şocantă: au fost călători care în loc să îi salveze pe alţii, au stat să îşi recupereze bagajele. 

Un bărbat supraponderal a stârnit furia multor oameni, după ce a fost văzut coborând din avion cu valiza.

În condiţii normale, evacuarea unui avion ar trebui făcută în 90 de secunde. Totuşi, în cazul de faţă, pasagerii au pierdut timp preţios. S-au oprit la spaţiul pentru bagaje, şi-au luat genţile şi abia apoi s-au îndreptat către uşă. Asta ar fi putut îngreuna întreaga operaţiune.      

Cristina Toader, fostă stewardesă: În cazul acesta, a fost evacuată în 55 de secunde, deci un timp foarte foarte bun, dar, chiar şi aşa, dacă pasagerii au fost blocaţi de bagajele rămase pe culoar, asta nu mai contează 

Sunt luate în calcul trei posibile cauze ale tragediei din Rusia

Compania Aeroflot a anunţat că tragedia ar fi fost provocată de o defecţiune tehnică. Pasagerii au altă variantă: avionul ar fi fost lovit de un fulger care a aprins un motor. 

Caroline Kristina Wynton-Rhodes, instructor de zbor: Eu cred că nu au pilotat avionul corespunzător. Drept urmare, au pierdut controlul   

Rezervoarele avionului erau pline cu cherosen. Imediat ce au anunţat că vor să se întoarcă, piloţii au pierdut contactul cu turnul de control. Pentru că ar fi fost prea periculos să survoleze Moscova pentru a consuma combustibil, au încercat o aterizare forţată. 

Au lovit pista şi au fost aruncaţi. Au coborât vârful aeronavei la viteză mică. Au încercat să corecteze direcţia şi au lovit din nou pista cu coada aeronavei.  

Până acum sunt luate în calcul trei posibile cauze ale tragediei: o eroare umană, o defecţiune tehnică şi vremea rea. Anchetatorii ruşi au recuperat cutiile negre care vor face lumină în acest caz.