Noha Al-Sharnoubi, editorialist al cotidianului egiptean Al-Ahram, a avansat o teorie cel puţin şocantă despre gruparea teroristă Stat Islamic, dar şi despre atacurile din 11 septembrie 2001, din Statele Unite, soldate cu 2.996 de morţi. 

Potrivit jurnalistei, atât atentatele de pe teritoriul american, din 2001, cât şi recentele atacuri din Europa, nu au fost comise de terorişti islamişti, ci de agenţiile de inteligenţă ale SUA, pentru a justifica "teritoriile devastate" şi intervenţiile militare din Orientul Mijlociu.

Articolul continua dupa recomandari

Mai mult, Noha Al-Sharnoubi susţine că gruparea teroristă ISIS a fost inventată de americani tot pentru acelaşi scop.

"Nu ştiu pe cine prostesc americanii, pe noi sau pe ei înşişi. Despre ce teroare vorbesc ei în asociere cu Islam, cu musulmanii extremişti sau cei care se pretind a fi musulmani?", scrie jurnalista, potrivit The Independent. 

Al-Sharnoubi se întreabă dacă nu cumva în spatele atacurilor se află agenţiile de inteligenţă occidentale pentru ca mai târziu cei care să fie arestaţi sau ucişi să fie cetăţeni musulmani. Iar toate astea să fie făcute pentru a justifica ceea ce se întâmplă în ţările arabe, în numele războiului împotriva terorii.

Jurnalista mai sugerează faptul că în videoclipurile de propagandă ale ISIS apar, de fapt, actori occidentali.

CE S-A ÎNTÂMPLAT PE 11 SEPTEMBRIE 2001?

Nouăsprezece bărbaţi au deturnat patru avioane comerciale americane şi le-au prăbuşit în Turnurile Gemene ale World Trade Center (New York), în clădirea Pentagonului (Washington) şi pe un câmp din Shanksville (Pennsylvania).

CÂŢI OAMENI AU MURIT? CÂŢI AU FOST RĂNIŢI?

Atacurile s-au soldat cu 2.996 de morţi - cel mai sângeros atac străin din istorie comis pe teritoriul american. Bilanţul l-a depăşit pe cel de la Pearl Harbor, din 1941, soldat cu 2.403 de morţi în rândul americanilor.

Peste 6.000 de oameni au fost răniţi în atentatele din 11 septembrie.