Un tată a patru copii din Noua Zeelandă este eroul care l-a oprit pe atacatorul din Christchurch. Abdul Aziz, 48 de ani, i-a luat arma lui Brenton Tarrant și l-a obligat să fugă, punând astfel capăt masacrului.

Supraviețuitorii masacrului din Christchurch spun că Abdul Aziz e un erou care i-a salvat. Cu modestie însă, bărbatul de 48 de ani susține că oricine în locul lui ar fi făcut la fel.

Articolul continua dupa recomandari

Abdul Aziz l-a înfruntat pe autorul masacrului la cea de-a doua moschee, după ce, la prima, Brenton Tarrant ucisese peste 40 de oameni.

L-a înfruntat pe atacator cu un cititor de carduri

La moscheea Linwood, Abdul Aziz era cu cei 4 copii ai săi în interior. Când atacatorul a venit și a început să tragă, și-a lăsat copiii în moschee și s-a dus să-l înfrunte pe terorist. A luat în grabă de pe o masă un cititor de carduri bancare și ieșit în fugă, țipând, încercând să îi distragă atenția.

Atacatorul, care tocmai aruncase arma pe jos, l-a văzut în timp ce se întorcea la mașină, să ia altă armă. Potrivit Sky News, Abdul Aziz a aruncat după el cititorul de carduri. Brenton Tarrant a tras de 4-5 ori spre bărbat, dar acesta a reușit să se ascundă după celelalte mașini parcate. Eroul a văzut atunci arma pe care Brenton Tarrant o aruncase pe jos.

”Apoi eu am venit în fugă din cealaltă parte, iar el a scăpat arma. Și, pentru că eu i-am luat arma lui, a luat-o la fugă, pentru că, cred eu, avea alte arme în mașină”, povestește bărbatul.

Abdul Aziz într-un interviu pentru Associated PressVezi 3 imagini în Galerie

A folosit arma pe post de suliță

În timp ce atacatorul fugea a doua oară către mașină, Abdul Aziz a încercat să tragă cu arma pe care atacatorul o lăsase pe jos, dar a descoperit că era descărcată. Dar chiar și așa, nu s-a dat bătut.

”A încercat să ia altă armă din mașină, atunci când m-a văzut că îl urmăresc. S-a urcat în mașină, iar eu am luat arma și am aruncat-o ca pe o suliță în geam. I-am spart geamul, iar atacatorul a crezut că, probabil, am tras în el. Arma a căzut înapoi, iar el a plecat cu mașina, în timp ce eu am continuat să îl urmăresc”, povestește Abdul Aziz.

”Nu sunt un erou”

Bărbatul spune că e originar din Afganistan, dar a trăit 25 de ani în Australia, de unde a venit de câțiva ani, cu copiii, în Noua Zeelandă. Potrivit Daily Mail, el spune că, în momentul încăierării, simțea că e pe autopilot și crede că Dumnezeu a decis că el nu trebuia să moară atunci. În plus, el nu se crede un erou.

”Sincer, nu am fost eu, a fost Dumnezeu cel care i-a salvat pe ceilalți. Dumnezeu ne-a salvat! Dar sunt mulțumit că nu au fost așa de multe victime, ca la cealaltă moschee”, mai spune Abdul Aziz.

Tatăl erou se reculege după masacruVezi 3 imagini în Galerie

Câteva minute mai târziu după înfruntare, autorul masacrului a fost prins de un polițist și arestat. 49 de oameni au murit în atacul comis de Brenton Tarrant, la cele două moschei din Christchurch. Alți 48 au fost răniți.