O tânără din Brazilia a rămas într-un scaun cu rotile după ce a contactat o infecție bacteriană, ca urmare a unui pierce în nas.

Layane Dias, 21 de ani, a făcut pierce-ul în luna iulie a anului trecut. Deși imediat după intervenție a început să sângereze, iar nasul s-a umflat, tânăra nu a dat mare importanță pe moment. Abia după ce starea sa de sănătate a început să se deterioreze rapid Layane a realizat că ceva grav se întâmplă. 

Articolul continua dupa recomandari

Tânăra a făcut febră și la scurt timp a început să simtă o senzație de amorțeală în picioare, care a împiedicat-o să se mai deplaseze.

Potrivit Daily Mail, inițial medicii au avut dificultăți în a o diagnostica, însă în urma testelor au descoperit că Layane avea o infecție severă cu Stafilococul auriu.

Specialiștii din Brasilia au descoperit, în urma examinării cu rezonanță magnetică, faptul că tânăra avea 500 de mililitri de puroi care presa pe trei vertebre ale coloanei. 

Tânără din Brazilia, paralizată în urma unui pierceVezi 2 imagini în Galerie

Neurochirurgul care s-a ocupat de femeie, Oswaldo Ribeiro Marquez, a declarat presei locale că, în cei 15 ani de carieră, este primul caz atât de grav cauzat de un pierce.

Deși medicii au reușit să stopeze infecția și ulterior să o eradicheze, răul fusese deja făcut. După două săptămâni de la intervenție, Layane Dias a fost externată și a aflat cu stupoare că va sta într-un scaun cu rotile pentru tot restul vieții.

"Am fost devastată. La început eram într-o situație foarte tristă. Am cunoscut alți tineri în scaun cu rotile și am văzut că pot fi fericită și așa. Acum fac exerciții, joc baschet și handbal", a mărturisit tânăra.

"Pacienții au trebui să fie atenți ca locul în care își fac pierce-ul să fie curat și să evite orice risc de contaminare", a declarat Alessandra Romiti, un dermatolog consultat de presa locală.