O patrulă a Gărzii de Finanțe din localitatea italiană Seveso au arestat un şofer de TIR italian, care a atacat cu cuţitul un alt şofer, de naţionalitate română, după un accident banal.

Incidentul a avut loc pe superstrada Milano-Meda, în dreptul localității Binzago, accident în care a fost implicaţi şoferul român de 38 de ani, aflat la volanul unei camionete, un şoferul italian de 56 de ani, care conducea un TIR.

Articolul continua dupa recomandari

După accident, cei doi au tras pe dreapta dar discuția între ei a degenerat astfel că șoferul italian a scos un cuțit și l-a atacat pe român, provocându-i o rană la pectoralul stâng.

Vezi 2 imagini în Galerie

Din fericire pentru român, care putea fi ucis, chiar atunci trecea prin zonă o patrulă a Gărzii de Finanțe din localitatea Seveso care l-a văzut pe șoferul italian cu cuțitul în mână și a intervenit imediat. Agenții au reușit cu greu să-l dezarmeze pe atacator, după care au oferit primul ajutor bărbatului român rănit cu cuțitul. 

La fața locului a venit apoi o ambulanță care l-a transportat pe șoferul român la spitalul din localitatea Desio, unde medicii au constat că va avea nevoie de 10 zile de concediu medical pentru a se vindeca.

Între timp, șoferul italian a fost arestat și după ce a apărut în fața unui judecător, în dimineața zilei de vineri, 10 mai, acesta a fost eliberat cu interdicția de a părăsi localitatea de domiciliu până la următoarea audiență, care a fost stabilită pentru data de 14 iunie. 

Potrivit mbnews.it, bărbatul italian mai are antecedente penale pentru violență și rezistență în fața unui ofițer public.

Şoferul român este rezident în localitatea Varedo, provincia Monza e della Brianza, iar cel italian este originar din Como dar rezident în Calabria.