Ministrul bulgar al Turismului, Nikolina Angelkova, a dat publicităţii o statistică ce prezintă date fără precedent, relatează agenţia de presă Novinite. Astfel, potrivit oficialului bulgar, în perioada februarie 2016 - ianuarie 2017, aproximativ opt milioane de turişti străini au vizitat Bulgaria. 

Cifra confirmă estimările precedente conform cărora numărul de turişti străini va depăşi populaţia ţării în perioada februarie 2016 - ianuarie 2017. Conform datelor oficiale, la sfârşitul anului trecut Bulgaria avea o populaţie de 7,15 milioane de persoane.

Articolul continua dupa recomandari

În fiecare lună din 2016 s-a înregistrat o creştere fără precedent a numărului de vizitatori străini în Bulgaria, iar în cele mai aglomerate luni din timpul sezonului de vacanţă au fost 5,5 milioane de turişti străini, a afirmat Angelkova la televiziunea de stat.

Cele mai recente date arată că 400.000 de cetăţeni străini au petrecut sărbătorile de Crăciun şi Anul Nou în Bulgaria, numărul turiştilor care au vizitat ţara în această iarnă fiind cu 5-7% mai ridicat decât în anul precedent, a adăugat ministrul Turismului.

Câţi turişti au venit în România, în 2016

România nu se poate lăuda cu aşa cifre, însă, potrivit lui Alin Burcea, preşedinte al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism, şi ţara noastră a înregistrat o creştere a numărului de turişti în 2016.

Astfel, anul trecut în România au venit 2,2 milioane de turişti, între care aproape 1,3 milioane cu afaceri. Adică, o creştere de zece procente faţă de 2015.