Spectacolul Crăiasa Zăpezii a cucerit publicul din Copenhaga! Cea care a adus magia poveştii pentru copii pe scenă a fost chiar Regina Margareta a II-a. Suverana Danemarcei a creat scenografia şi designul costumelor purtate de artişti.

În ţara lui Hans Christian Andersen, povestea Crăiesii Zăpezii a fost pusă în scenă în cea mai prestigioasă sală de spectacol din Regat, cea din Parcul Tivoli.

Articolul continua dupa recomandari

Iar cea care a dus publicul în atmofera de basm a fost Regina Margareta a doua. Cu multă răbdare, suverana, care este pictoriţă şi scenografă, a lucrat cot la cot cu întreaga echipă pentru ca spectacolul să fie pe măsura aşteptărilor.

Regina Margareta a doua: Sperăm cu toţii că ceea ce am realizat va merita efortul, atât pentru public, cât şi pentru noi. Fiecare am făcut ceea ce am sperat că este cel mai bine.

Lars Liebst, regizor: Mereu vine cu noi idei, mereu are un scop şi este distractiv, dar în acelaşi timp este foarte inspiraţional să lucrez cu Majestatea Sa.

În noaptea premierei, regina a fost însoţită de surorile sale Prinţesa Benedicte şi Regina Anne-Marie a Greciei.

Emoţionată, regina Danemarcei a urmărit spectacolul, din primul rând, alături de întreaga echipă. Iar la final, au urcat împreună pe scenă, unde publicul i-a aplaudat minute în şir.

Nu este însă pentru prima oară când Regina Margareta a doua a realzat scenografia unui spectacol. Suverana a creat decorul pentru numeroase spectacole de teatru şi de balet, dar şi show-uri televizate.

Multe dintre ele au fost adaptări ale unor poveşti scrise de Hans Christian Andersen, precum "Mica sirenă" sau "Spărgătorul de nuci".