Richard Wallach, un bărbat de 66 de ani, din Liverpool, Anglia, a fost condamnat la opt ani de închisoare, fiind găsit vinovat de comiterea infracţiunii de omor prin imprudenţă, după ce şi-a lăsat soţia, pe Valerie Wallach, de 62 de ani, să moară în condiţii groaznice.

Tragedia s-a petrecut în 2017, dar magistraţii Curţii Coroanei din Liverpool au avut nevoie de mai mult de doi ani pentru a ajunge la un verdict şi a-l condamna la închisoare pe Richard Wallach.

Articolul continua dupa recomandari

Bărbatul şi-a lăsat soţia să moară în condiţii mizerabile

Conform Liverpool Echo, Valerie fusese diagnosticată înainte cu cancer la sân. S-a bazat pe soţul ei că va avea grijă de ea, însă acesta a eşuat lamentabil.

A lăsat-o pe femeie zile întregi să stea nemişcată pe un fotoliu, iar casa celor doi a devenit un adevărat focar de infecţie.

Bărbatul nu mai reuşea nici să arunce gunoiul sau să facă un minim de curăţenie, astfel că cei doi au fost invadaţi rapid de gândaci şi alte insecte dăunătoare.

Într-un final, în aprilie 2017, unul dintre vecini a alertat forţele de ordine, din cauza mirosului îngrozitor care venea dinspre casa respectivă.

Valerie a mai rezistat 19 zile, după ce medicii au intervenit pentru a o salva

Iar poliţiştii care au ajuns la faţa locului, au rămas îngroziţi de privelişti. Au avut nevoie să poarte costume speciale la degajarea gunoaielor, pentru a nu se îmbolnăvi.

Valerie a fost găsită murdară cu propriile fecale şi strigând cu ultimele forţe după ajutor. Avea răni adânci infestate cu viermi şi gândaci.

A mai rezistat 19 zile înainte de a muri pe patul de spital.

Ancheta a scos la iveală un fapt uluitor. Valerie a strigat mult timp după ajutor, în speranţa că se vor sesiza vecinii, însă soţul ei obişnuia să-i acopere strigătele dând volumul televizorului la maxim.