Şoferul român prins cu 45.500 de euro în camion, în Franţa, a fost amendat cu jumătate din sumă. Ela încercat să treacă prim vamă, din Germania, fără să declare toată suma.

La volanulul unui Mercedes înmatriculat în România, românul a părut suspect vameşilor aflaţi la staţia de taxare de la Saint Avold. Aceştia l-au reţinut pe bărbatul în vârstă de 40 de ani, după ce au descoperit asupra lui 45.500 de euro, pe care nu îi declarase. Iar legislaţia prevede că orice sumă lichidă peste 10.000 de euro trebuie declarată la vamă.

Articolul continua dupa recomandari

"Locuiesc în Germania, sunt fermier, am venit în Franţa să cumpăr un tractor.", a justificat românul, pe 11 octombrie 2017, prezenţa banilor în maşină. Procurorul de caz a dezvăluit la procesul care a avut loc vineri la Sarreguemines că bărbatul a declarat că ştia că trebuie să declare banii, dar nu a făcut-o.

S-a descoperit că românul făcea des tranzacţii bancare în Franţa, iar când a fost întrebat de ce nu a procedat la fel şi acum el a răspuns, vag: "Pentru că am vrut să văd tractorul înainte de a plăti.", scrie Le Republicain Lorrain.

Procurorul a cerut pedeapsa maximă pentru astfel de fapte, amendă de 22.750 de euro, sau confiscarea a jumătate din sumă. Avocatul apărării a cerut achitarea, susţinând că românul nu a declarat din ignoranţă suma, nu pentru că ar fi intenţionat să facă tranzacţii ilegale cu ea. "Sunt banii familiei mele, nu sunt din trafic de droguri sau prostituţie.", a susţinut românul.

Nu a fost convingător, însă, şi vineri s-a decis ca jumătate din sumă să fie confiscată cu titlul de amendă.