Un şofer de TIR e erou în Germania, după ce a salvat două femei şi un bărbat dintr-o maşină care ardea sub camionul lui. O idee a şoferului, pe care presa germană o cataloghează ca fiind "genială" a făcut ca un accident să nu se transforme într-o catastrofă. În plus, a salvat şi încărcătura din semiremorca plină cu lemn.

Accidentul a avut loc miercuri de dimineaţă la ora 6.45, lângă Frankfurt, dar poliţia a dat mai multe detalii abia duminică. O maşină în care călătoreau două femei şi un bărbat a intrat direct în semiremorca unui TIR care a ieşit de pe un drum secundar şi a vrut să vireze la stânga. Venit cu viteză, şoferul autoturismului a observat târziu semiremorca şi a intrat sub ea.

Articolul continua dupa recomandari

Maşina mică s-a aprins pe loc şi şoferul de TIR a sărit să acorde primul ajutor. A văzut victimele din autoturism, dar nu a putut deschide portierele. Atunci s-a urcat în cabină şi a mutut în spate camionul, care luase şi el foc.

Apoi a scos cele trei persoane din maşina cuprinsă deja de flăcări şi le-a dus în siguranţă, departe de incendiu. A mai reuşit să stingă flăcările care cuprinseseră semiremorca, dar nu a mai putut face nimic pentru autoturism.

Pompierii au anunţat duminică faptul că intervenţia şoferului a salvat vieţile celor două femei şi ale bărbatului din autoturism, el fiind considerat erou.

Nici poliţia, nici pompierii, nu au făcut publică identitatea şoferului.