Un şofer român de TIR a fost prins la mijloc într-un accident teribil, cu trei camioane, în Belgia. Impactul a fost devastator, fiind nevoie de intervenţia unui elicopter de salvare.

Accidentul a avut loc marţi seara, în jurul orei 17:00, pe autostrada E17, în direcţia tunelului Keneddy, lângă Burcht, în apropiere de Anvers. La intrare în tunel s-a format un blocaj de trafic şi un camionagiu francez neatent a intrat în plin Într-un camion condus de un şofer român.

Articolul continua dupa recomandari

Acesta la rândul lui a fost proiectat în camionul din faţa sa, plin cu lapte de soia. În urma impactului, cabina camionagiului francez a fost făcută zob, iar şoferul a suferit răni critice, fiind transportat în comă la spitalul din Wirijk.

Vezi 4 imagini în Galerie

Şoferul român a ajuns şi el la spital rănit, dar viaţa sa nu a fost pusă în pericol. Camionul său în schimb a fost serios avariat şi a fost nevoie să fie tractat de pe şosea.

Pagube majore a suferit camionul francezului, al cărui rezervor s-a spart şi pe şosea au curs aproape 400 de litri de motorină. Mai multe ore traficul a fost complet blocat, pompierii fiind nevoiţi să intervină pentru îndepărtarea combustibilului de pe carosabil, apoi pentru ridicarea camioanelor avariate.