Un şofer român în vârstă de 20 de ani a fost condamnat la ani grei de închisoare, în Anglia, după ce a fost oprit de poliţişti pentru un control de rutină, iar autorităţile au găsit mai mulţi oameni care stăteau înghesuiţi într-un compartiment secret al maşinii.

Liviu Borobeică, şoferul român, a fost tras pe dreapta de poliţiştii de frontieră din Anglia, pe 16 martie, atunci când acesta a intrat cu maşina în Anglia, la Dover.

Articolul continua dupa recomandari

În urma unui control amănunţit, poliţiştii au descoperit un compartiment secret sub scaunele dubiţei conduse de român, iar în interior se aflau şapte persoane, printre care şi doi copii.

Borobeică a fost condamnat de Canterbury Crown Court la patru ani şi şase luni de închisoare cu executare.

Şoferul român a pledat vinovat la o singură acuzaţie, respectiv cea referitoare la ajutorul oferit unor imigranţi pentru a ajunge în Marea Britanie.

Imigranţii au fost ascunşi în maşină şi ajutaţi de un şofer român să ajungă în AngliaVezi 2 imagini în Galerie

"Autovehiculul a fost adaptat pentru contrabandă. Nu exista nicio cale ca oamenii să fie ascunși în interiorul partiției fără asistență externă. Scaunele din spate, care au fost înșurubate, trebuiau scoase pentru a avea acces în compartiment", a declarat Paul Morgan, director în Poliția de Frontieră pentru Europa de sud-est, pentru BBC.