Haosul a cuprins Europa, odată cu ninsorile abundente din ultimele zile! În Italia, situaţia a fost dramatică mai ales în Sicilia, unde armata a fost cea care trebuit să intervină pentru a debloca drumurile dintr-un sat rămas complet izolat de mai multe zile.

Imaginile sunt din Troina, un mic sat italian din Sicilia. O localitate cu mii de suflete, izolate de cel puţin 5 zile de căderile masive de zăpadă. 

Articolul continua dupa recomandari

Atât de dramatică a fost situaţia că a fost chemată armata pentru a ridica munţii de zăpadă de pe lângă casele oamenilor. Operaţiunea militarilor a început ieri dimineaţă şi a continuat toată noaptea trecută. 

Dar în Sicilia a început din nou să ningă, aşa că militarii şi utilajele stau pe loc în localitatea izolată, pentru a curăţa şi al doilea val de ninsori. 

În Grecia, în schimb, au fost -18 grade Celsius azi-noapte. Iar pentru refugiaţii din taberele cu corturi, noaptea a trecut extrem de greu. 

În Serbia, într-o altă tabără de refugiaţi, situaţia e şi mai dramatică. Aici unii imigranţi, de nevoie, au dat foc la materiale lemnoase pe care le-au găsit pentru a se încălzi.

Gerul polar şi ninsorile abundente fac victime în mai multe părţi din Europa. În Polonia, şase oameni au murit de frig în numai 24 de ore. Momentan, la nivel european, s-au înregistrat 61 de decese provocate de temperaturile cumplit de scăzute.