Treizeci de fani au murit, joi seară, la Calabar, după ce un cablu de înaltă tensiune a căzut pe clădirea în care se urmărea în mod organizat la televizor meciul Manchester United - Anderlecht Bruxelles, din Liga Europa, informează The Guardian Nigeria.

Potrivit sursei citate, 28 de persoane au decedat la locul incidentului, iar alte două au murit la spital. Alţi aproximativ 50 de fani au fost răniţi.

Articolul continua dupa recomandari

The Guardian Nigeria notează că în timpul meciului un transformator din apropierea clădirii în care se aflau fanii a explodat de două ori, iar a doua oară cablul de înaltă tensiune s-a rupt şi a căzut pe clădirea construită cu elemente din zinc.

Un martor la tragedie a declarat că după prima explozie s-a speriat multă lume, zeci de persoane părăsind atunci clădirea.

"Eram cu toţii înăuntru şi urmăream meciul, când am auzit prima explozie de la transformator. Sunetul puternic a provocat panică. Unele persoane au ţipat de frică şi au fugit afară. După un timp, am revenit în clădire pentru a vedea în continuare meciul. Însă nu după mult timp am auzit încă un zgomot puternic şi unii oameni au încercat să iasă din clădire, ei fiind cei mai afectaţi. Eu şi încă aproximativ 50 de persoane am scăpat pentru că stăteam lângă uşă", a afirmat martorul citat de The Guardian Nigeria.

Formaţia Manchester United s-a calificat în semifinalele Ligii Europa după ce a învins, joi seară, pe teren propriu, cu scorul de 2-1 după prelungiri, echipa lui Alexandru Chipciu şi Nicolae Stanciu, Anderlecht Bruxelles, în manşa secundă a sferturilor de finală ale competiţiei. În tur, scorul a fost 1-1.