O fotografie care îl surprinde pe preşedintele francez Emmanuel Macron alături de doi tineri, în cursul vizitei în Saint Martin a stârnit controverse. 

Unul din tinerii care s-au fotografiat cu Macron face un gest obscen cu degetul mijlociu. Imaginea a iscat un adevărat scandal în Franţa. În cursul unei vizite într-un cartier al insulei, preşedintele francez şi-a făcut un selfie cu doi bărbaţi. Unul din aceştia a făcut un gest obscen, iar celălalt s-a dovedit a fi un spărgător.

Articolul continua dupa recomandari

Odată postată pe o reţea de socializare, imaginea a strâns o mulşime de comentarii negative, care denunţă o atitudine ”de neiertat”.

Emmanuel Macron s-a apărat, motivând că el ”iubeşte fiecare copil al Republicii, indiferent ce prostii face”.

”Trebuie să încetăm să  credem că tinerii noştri, pentru că au o anumită culoare sau au făcut la un moment dat o prostie, nu sunt buni de nimic”, a declarat el într-o conferinţă de presă.

El i-a apărat pe cei doi tineri, care au adus o fată cu deficienţe fizice să se întâlnească cu el după ce au făcut poza, porivit AFP.

”El a fost într-un imobil, a fost într-un cartier, unul dintre cele mai dificile din Saint-Martin, care a fost devastat de uragan, şi s-a întâlnit cu oameni”, a pledat luni, la France Inter, secretarul de stat însărcinat cu relaţia cu Parlamentul, un apropiat al preşedintelui.

”Între aceşti oamenii erau doi tineri cu un parcurs un pic la limită (...), iar el i-a certat un pic, invitându-i să-şi asume responsabilităţile. Apoi ei au făcut o fotografie şi există acest gest idiot pe care, evident, îl condamn. Dar când văd polemica, sincer, îmi spun că, inclusiv în Saint-Martin, merităm mai mult de atât”, a adăugat el.

Marlène Schiappa, secretara de stat însărcinată cu Egalitatea între bărbaţi şi femei, consideră că ”declaraţiile Marinei Le Pen nu prezintă vreun interes”.

”Ea este conducătoarea unui mare partid rasist de extremă dreapta. Ceea ce şochează nu este preşedintele care pozează alături de un tânăr, ci culoarea pielii acestui tânăr. De fiecare dată când preşedintele pozează cu persoane de culoare, Marine Le Pen se înfurie”, a declarat ea la RTL.

Lydia Guirous, o purtătoare de cuvânt a Partidului Les Républicains (LR), a deplâns ”o umilire a Franţei”.

”Mă gândesc la locuitorii Antilelor. Ce imagine rezultă? Tineretul din Antile ar fi delincvent, se plimbă la bustul gol şi face semne obscene cu degetul mijlociu (...). Este discriminant”, a declarat ea la Sud Radio.

”Emmanuel Macron supralicitează proximitatea. Sună fals, sună gol”, a adăugat ea.

Sursă: News.ro