Prinţul Harry şi actriţa americană Meghan Markle au intrat astăzi în istorie, cu o nuntă ca în poveşti, care a emoţionat milioane de oameni, de pe toată planeta.

Harry şi aleasa inimii lui şi-au unit destinele într-o ceremonie grandioasă, în care s-au împletit fastul regalităţii britanice şi strălucirea hollywoodiană, pe o scenă multiculturală cum nu s-a mai văzut în Regat.

Articolul continua dupa recomandari

Meghan, mireasa care a adus la Windsor influenţe de peste ocean, a strălucit într-o rochie mai simplă decât se aştepta cineva, cu un machiaj natural şi o coafură lejeră.

Rochia cu mâneci lungi, conform tradiţiei, a fost cusută manual de Clare Waight Keller, prima femeie care a ajuns designer al casei de modă Givenchy. O alegere ca un omagiu adus fondatorului francez Hubert de Givenchy, care s-a stins în urmă cu trei luni.

Doar voalul a atras atenţia, lung de 5 metri.

10 cavaleri şi domnişoare de onoare, printre care Prinţul George şi Prinţesa Charlotte, dar şi gemenii celei mai bune prietene, i-au purtat voalul.

Şi preţul pare a fi pe măsura unei nunţi regale. Presa britanică estimează că rochia ar fi costat 200.000 de lire.

Machiajul natural a dat şi mai multă strălucire diademei bătute cu diamante care a aparţinut Reginei Mary. Tiara face parte din Bijuteriile Coroanei şi i-a fost împrumutată miresei de regina Elisabeta a II-a.

În cea mai importantă zi din viaţa ei, Meghan Markle a încălcat tradiţia regală şi a păşit singură în Capela St. George.

La altar, Harry a aşteptat-o îmbujorat de emoţii.

În dreapta lui, mama miresei abia şi-a stăpânit lacrimile văzându-şi unicul copil îndreptându-se către prinţul ei.

Prinţul Charles a condus-o pe Meghan către fiul său, la altar.

De azi, Harry şi Meghan au devenit nu doar soţ şi soţie, ci şi duce şi ducesă de Sussex, titlu nobiliar oferit de Regina Elizabeta a II-a.