Un caz şocant a ieşit la iveală în urma unei operaţiuni de amploare a poliţiştilor din Ragusa, Italia. Mai mulţi români au fost vânduţi ca sclavi pe plantaţiile din Italia de alţi români care îi băteau, îi închideau în barăci şi chiar îi abuzau sexual.

Operaţiunea autorităţilor din Ragusa (Sicilia) s-a numit 'Boschetari' şi a pornit de la plângerea unuia dintre românii vânduţi ca sclavi. Un bărbat şi-a făcut curaj şi a povestit poliţiştilor condiţiilor inumane în care erau ţinuţi.

Articolul continua dupa recomandari

În total, 13 români au fost eliberaţi de poliţişti, iar alţi cinci au fost arestaţi şi acuzaţi de trafic de fiinţe umane, exploatare şi instigare la prostituţie.

Cei cinci români se numesc Lucian Milea, Alice Oprea, Marian Oprea, Monica Iordan și Marian Munteanu, scrie Giornale di Sicilia.

Romanii vanduti ca sclavi in Italai au fost eliberati in urma operatiunii 'Boschetari'Vezi 3 imagini în Galerie

Români sclavi în Italia pentru alţi români

Cei cinci români arestaţi puseseră pe picioare o afacere bănoasă.

Victimele, care trăiau în sărăcie extremă în România, au fost racolate, mințite și aduse în Italia cu mirajul unui loc de muncă care le-ar permite să câștige și să trimită bani acasă.

Totul s-a schimbat atunci când au ajuns pe plantaţiile din Sicilia.

Ei au fost închiși și înghesuiți în barăci fără apă, fără electricitate și fără încălzire, îmbrăcați în haine luate de la gunoi, autoritățile i-au găsit flămânzi și subnutriți, fiind hrăniți cu alimente expirate și de proastă calitate, notează rotalianul.com.

Lipsiți de orice document de identitate, închiși și scoși doar pentru a merge la muncă și apoi închiși din nou, iar cei care îndrăzneau să se răzvrătească sau să plece, erau pedepsiți aspru, cu violență.

Femeile, unele minore, erau forțate să întrețină relații sexuale cu cei cinci 'patroni'.