Patru români au fost prinși la furat din casele localnicilor evacuați în urma inundațiilor care au făcut ravagii la Bologna, în Italia. Polițiștii au găsit asupra hoților numeroase bunuri luate din locuințele părăsite, pe care voiau să le ia cu mașinile.

Sâmbătă, peste 300 de oameni au fost evacuați din Argelato și Castel Maggiore, suburbii ale orașului Bologna.

Articolul continua dupa recomandari

Locuințele care au fost părăsite în grabă de oameni au devenit astfel ținta hoților. Potrivit ziarului newnotizie.it, patru români au fost prinși la furat.

Doi dintre ei, în vârstă de 28 și 34 de ani, au fost arestați în Argelato după ce aveau într-o dubă bunuri furate dintr-o proprietate de pe care abia ieșiseră. Ei au și antecedente penale, spun anchetatorii italieni.

Hoții s-au dat drept muncitori de la salubritate

Alți doi români au fost prinși tot cu duba la furat. Ei s-au dat drept muncitori de la salubritate și au intrat în curțile și casele oamenilor. În mașina lor au fost găsite cabluri electrice, metale și alte bunuri furate.

Toți cei 4 hoți români locuiesc în orașul Rovigo, din regiunea Veneto, dar au venit special în Bologna, ca să fure din casele sinistraților, mai spun anchetatorii.