Vacanţa de vis s-a transformat în coşmar pentru sute de români. Oamenii sunt complet blocaţi de două zile pe insula grecească Samotraki. Unii dintre ei au rămas fără bani şi fără mâncare şi dorm cu copiii în port, pe jos sau în maşini. Singurul feribot care face legătura cu continentul s-a stricat, iar autorităţile elene nu ştiu când se va rezolva situaţia.

Coloane de maşini care se întind pe kilometri şi oameni care dorm pe jos cu copiii. Aşa arată de două zile portul din insula Samotraki. Iar cei mai mulţi dintre turişti sunt români - peste două sute. Oamenii sunt la capătul răbdării, mulţi nu au unde să stea, nu au mâncare şi nici bani. E o situaţie ce pare fără ieşire pentru că feribotul care face legătura cu continentul nu mai circulă.

Articolul continua dupa recomandari

Oamenii spun că au primit diferite explicaţii: ba că feribotul e stricat, ba că firma care operează cursele şi-a retras, brusc navele. În plus, nici măcar navele mici de pasageri nu mai circulă din cauza vântului puternic.

Pentru românii sinistraţi primele ajutoare din partea autorităţilor elene au venit abia astăzi.

Astăzi, primăria, am înţeles, s-ar fi sesizat. Ar fi anunţat că încearcă să pună mâncare, apă la dispoziţia cetăţenilor - Carmen Dragu, turistă

Autorităţile elene dau asigurări că vor încerca să reia cursele de feribot cât mai repede. Până atunci, primăria le-a oferit turiştilor posibilitatea de a se caza gratuit în Campingul Municipal, aflat însă la câţiva kilometri de port.

Cei mai mulţi dintre români spun că preferă să rămână în port ca să fie siguri că vor prinde loc pe prima navă care va veni să îi preia.

Ministerul Afacerilor Externe nu a comentat până acum situaţia românilor de acolo, a transmis doar o atenţionare de călătorie pentru cei care aveau ca destinaţie micuţa insulă din Maree Egee.