O româncă de 59 de ani s-a dus în Italia, chemată de un bărbat, pe Facebook, şi după trei zile a leşinat pe stradă. Femeia a sosit în Italia duminică, cu autocarul, având o întâlnire cu omul care i-a promis să înceapă o nouă viață şi i-a garantat un loc de muncă.

O femeie română în vârstă de 59 de ani a fost practic abandonată la San Benedetto del Tronto, fără bani și fără un loc unde să doarmă, după ce a fost atrasă de un bărbat cunoscut pe rețelele de social media. După trei zile de coșmar, în care nu a făcut altceva decât să se plimbe prin oraș fără o țintă anume, a leșinat de oboseală, epuizare și disperare. Rușinea întâmplării a făcut-o să nu ceară ajutorul nimănui.

Articolul continua dupa recomandari

Aspectele legate de conversațiile dintre cei doi nu au fost foarte clare, deoarece femeia nu vorbește deloc limba italiană. Cert este însă că atunci când a sosit în San Benedetto, nu a găsit pe nimeni să o aștepte. În câteva ore a realizat că a fost înșelată, dar și că nu știa cum să se întoarcă în România, pentru că nu mai avea bani. Umilirea și rușinea pentru înșelăciunea căreia  i-a fost victimă au oprit-o să ceară ajutorul cuiva.

Femeia a început să se plimbe prin oraș, a stat ore bune lângă un bar, apoi s-a întors de câteva ori în autogara unde o lăsase autocarul, până marți după-amiază, când s-a prăbușit de epuizare și slăbiciune profundă. 

A fost ajutată mai întâi de unii băieți care erau acolo în acel moment, apoi de personalul medical de 118. În final a reușit, în ciuda dificultăților cu care se confrunta cu limba, să clarifice povestea ei. 

În urma publicării, în presa italiană locală, a poveștii româncei de 59 de ani, abandonată la San Benedetto, românii din zonă s-au mobilizat și au deschis un canal prin care își oferă ajutorul. 

Luminița Panait, o româncă rezidentă în zonă de mai bine de 15 ani a sunat la publicația La Nuova Riviera și a oferit datele personale pentru a putea strânge bani pentru a o ajuta pe femeie să se reîntoarcă acasă. Oricine dorește, o poate contacta pe Luminița la barul ”La Sosta” din Porto d’Ascoli sau poate suna la numărul de telefon 3286173107.