Șoferul fugar care a ucis un tânăr român în Belgia, la Bruxelles, și a fugit de la locul accidentului este în custodia poliției. Individul s-a predat la mai bine de 24 de ore de la tragedia pe care a provocat-o, pe o trecere de pietoni.

Tragedia s-a produs duminică, pe un bulevard din Bruxelles, Capitala Belgiei. Birtoc Ioan Petrișor, un tânăr de 21 de ani din Călinești Oaș a fost lovit în plin de o mașină, chiar în centrul orașului, pe trecerea de pietoni.

Articolul continua dupa recomandari

Spre surprinderea martorilor, șoferul și-a continuat drumul după impact și a fugit. Echipele de intervenție l-au găsit pe român întins pe asfalt, iar în jurul său erau câteva bucăți desprinse din mașina care îl lovise.

Grav rănit, tânărul a murit la locul accidentului. Potrivit ziarului dh.be, poliția belgiană a lansat o amplă acțiune de căutare a șoferului. 

Șoferul fugar s-a predat poliției

După ce au analizat înregistrări de pe camere de supraveghere, au reușit să găsească mai întâi mașina, la 24 de ore după tragediei. Automobilul, care suferise unele avarii în urma impactului, era abandonat pe o stradă.

În cele din urmă și șoferul s-a predat poliției. Potrivit televiziunii belgiene RTL, este vorba despre un tânăr de 24 de ani.

"A fost privat de libertate de procuror și este în acest moment în custodia poliției", a transmis biroul Procurorului din Bruxelles.

Șoferul a fost acuzat de omor, fugă de la locul accidentului și punerea în pericol a vieților pietonilor. Familia tânărului român a fost înștiințată de tragedie.