Caz închis în privinţa românului care a făcut puşcărie complet nevinovat în Italia, din cauza unei bătrâne care l-a acuzat că a abuzat-o. Petrişor nu va fi despăgubit cu nimic pentru cele 39 de zile de carceră, iar bătrâna nu va păţi nimic, pentru că autorităţile nu au dispus vreo sancţiune în cazul ei.

Situaţia este cu atât mai uluitoare, pentru că românul a avut grijă mult timp de bătrână, i-a dat bani şi a ajutat-o ori de câte ori femeia a avut nevoie de ceva.

Articolul continua dupa recomandari

Român în puşcărie pentru că a fost om bun

Capitol închis în cazul românului care a ispăşit 39 de zile de carceră, în principiu pentru că a fost un om bun. El a fost acuzat de o bătrână pe care o cunoştea şi pe care o ajutase de multe ori, că a abuzat-o sălbatic, scrie bresciatoday.it.

Anchetatorii şi-au dat seama, într-un târziu, că bătrâna minte cu neruşinare şi i-au dat drumul lui Petrişor din arest, iar românul s-a dus glonţ în România, dezamagit de toţi şi toate. El nu a depus plângere împotriva bătrânei, nu a dat-o în judecată, nu a dorit decât să ajungă acasă, la familia lui şi să scape de toată nebunia.

Bătrâna nu a păţit absolut nimic în urma nemerniciei sale, ea fiind declarată în "incapacitate procesuală" din cauza vârstei.

Totuşi, judecătorul a trecut în motivaţie voința clară şi expresă a femeii de a-i face rău lui Petrişor, a cărui singură greșeală, se pare, ar fi fost să meargă și s-o viziteze pe bătrână, să stea la discuţii cu ea, să-i mai dea bani când avea nevoie şi în principiu să fie un om bun cu aceasta.

Petrişor intrase în contact cu femeia, după ce echipa de muncitori în care se afla efectuase lucrări la clădirea în care locuia bătrâna.