Laurenţiu Valentin Trocan, un român în vârstă de 38 de ani stabilit în Anglia, a fost condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare cu executare, după ce a fost găsit vinovat de cinci furturi comise în metroul din Londra.

Trocan, domiciliat în Dagenham, la circa 20 de kilometri de Londra, a comis primul furt în ianuarie anul acesta, în staţia de metrou Piccadilly Circus.

Articolul continua dupa recomandari

Român din Londra, doi ani şi jumătate de închisoare pentru furturi comise la metrou

Conform My London Online, românul a comis un nou furt la începutul lui februarie, moment în care a fost surprins de camerele de supraveghere.

A fost reţinut, dar eliberat pe cauţiune. Şi a continuat să comită furturi, fiind găsit vinovat de încă trei astfel de infracţiuni.

A fost reţinut din nou în aprilie, moment în care a contestat probele, susţinut că nu este el bărbatul din imaginile surprinse de camerele de supraveghere.

Pus însă în faţa martorilor şi a dovezilor, a recunoscut comiterea celor cinci furturi şi a fost condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare cu executare.

Anchetatorii au stabilit că românul comitea furturile doar seara, între orele 20.30 şi 22.00, şi obişnuia să fure genţi, bani sau telefoane mobile de la călători care se pregăteau să urce pe scări rulante, tocmai pentru a le fi greu acestora să riposteze sau să-l urmărească.

Ancheta însă continuă în acest caz, oamenii legii căutând să vadă dacă românul este un "lup singuratic" sau face parte dintr-o grupare mai amplă de hoţi din bagajele călătorilor de la metrou.