Magistraţii de la Tribunalul din Ballymena, Irlanda de Nord, au decis să-l lase pe David Lăcătuş, de 20 de ani, să scape cu o amendă, deşi românul a comis mai multe infracţiuni auto.

În noiembrie anul trecut, Lăcătuş a fost prins când conducea în Ballymena deşi maşina lui avea lumina de frână şi un far defect, iar pentru autoturism românul nu deţinea asigurare şi nici nu făcuse inspecţia tehnică periodică.

Articolul continua dupa recomandari

Un român a scăpat de închisoare în Irlanda de Nord pentru că nu ştia limba

După incidentul respectiv, poliţiştii au decis să-i interzică lui Lăcătuş să mai conducă un autoturism. Însă au luat decizia în lipsa românului, care între timp se întorsese în România.

Conform Ballymena Daily, Lăcătuş s-a reîntors în oraşul amintit şi a fost tras din nou pe dreapta de poliţiştii nord-irlandezi.

A fost reţinut pentru că a condus cu permisul suspendat, iar magistraţii au fost în cele din urmă extrem de îngăduitori cu românul de 20 de ani.

Român, amendat cu 250 de lire sterline în Irlanda de Nord

L-au amendat pe Lăcătuş cu 250 de lire sterline şi românul va mai avea încă trei luni permisul suspendat.

Românul risca ani grei de închisoare, dar magistraţii au stabilit că, din cauza faptului că nu cunoaşte limba, Lăcătuş nu şi-a dat seama că are permisul suspendat, mai ales că decizia respectivă a fost luată în lipsa lui.